Op donderdag 28 april was Raf Lens van Proclarius gastdocent bij BAB-BKR Antwerpen, de Beroepsvereniging voor Accountants, Belastingconsulenten, Bedrijfsrevisoren, Erkende Boekhouders-Fiscalisten, Advocaten en Notarissen.

Raf gaf een 140-tal economische beroepsbeoefenaars zeer praktijkgericht een update over successieplanning anno 2016. Volgende items kwamen uitgebreid aan bod:

  • Context en basisregels: wat kan nog anno 2016?
  • Horizontale en verticale successieplanning van roerend en onroerend vermogen
  • Het nut en de gevolgen van het opstellen en/of wijzigen van het huwelijkscontract
  • Waar schieten de klassieke oplossingen tekort?
  • Anti-rechtsmisbruikbepaling toegepast in successieplanning
  • Familiale overdracht van een bedrijf

Proclarius is de objectieve fiscale partner van accountants, boekhouders-fiscalisten en bedrijfsrevisoren. We fungeren vooral als aanspreekpunt voor de successieplanning van hun cliënten. Of het nu gaat over de onderneming of over het private onroerende en roerende vermogen, Proclarius is vertrouwd met alle mogelijke oplossingen en werkt ze op maat uit.

We zijn gespecialiseerd in fiscale, juridische en financiële (her)structureringen met bijzondere aandacht voor onroerende investeringen, familiale opvolging en vermogens- en successieplanning. Dit uiteraard steeds in overleg met u als accountant (vertrouwenspersoon cliënt), waarbij feedback en goede communicatie van essentieel belang zijn.

Wenst u als accountant meer informatie of wil u graag kennis maken met ons kantoor?
Contacteer ons voor een oriënterend gesprek.