Beleggingsadvies

Hoe als ondernemer reserves binnen de vennootschap veilig en rendabel beleggen?

Binnen de vennootschap kan u vermogen veilig en rendabel beleggen door middel van een Tak 6 contract. Dit is een oorspronkelijk Luxemburgs kapitalisatiecontract dat uitgegeven wordt door een Belgische verzekeringsmaatschappij en valt onder de Luxemburgse veiligheidsdriehoek wat de grootste mogelijke bescherming van het vermogen garandeert in Europa.

Het grote voordeel van een TAK 6 contract is dat de roerende middelen volledig op maat van het eigen risicoprofiel kunnen worden belegd, in tegenstelling tot de beperkte bancaire mogelijkheden (termijnrekening of distributieBEVEKs). Daarnaast zijn de fondsen die binnen een TAK 6 contract aangeboden worden steeds institutionele fondsen waarin de lopende kosten lager zijn dan in de fondsen binnen een klassieke bancaire beleggingsportefeuille.

Bij de instap in een TAK 6 contract is er geen premietaks van toepassing. Tijdens de looptijd van het contract zijn er geen belastingen van toepassing en zijn er geen boekhoudkundige verrichtingen nodig. Pas bij de afkoop of de uitkering van het TAK 6 contract zullen er belastingen van toepassing zijn waarbij de netto-opbrengst belast zal worden op basis van zowel meer-als minwaarden.

Belangrijk is dat een TAK 6 contract geen invloed heeft op het behoud van het verlaagde tarief binnen de vennootschapsbelasting aangezien de fiscale administratie een tak 6 contract niet beschouwt als aandelen.

Wil u meer weten over hoe een TAK 6 contract u kan helpen bij het beheer van roerende middelen in uw vennootschap en hoe dit past binnen uw financiële strategie, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Financieel maatwerk

Successieplanning

Pensioenplanning

Pensioenplanning

Denk nu aan later

Vermogensplanning

Beleggingsadvies

Familiale bedrijfsopvolging

Familiale bedrijfsopvolging

Wat met de opvolging van uw bedrijf?

Infosessies op maat

Samenwerking met financiële professionals

Samenwerking met financiële professionals

Zit u als professionele dienstverlener met bepaalde vragen?