Successieplanning

Kleed u nooit helemaal uit voor het slapengaan

Waar het bij successieplanning op neerkomt:
  • zorg ervoor dat uw nabestaanden weinig successierechten betalen
  • bepaal zelf op voorhand wie wat krijgt na een overlijden
  • o blijf baas over uw vermogen zolang u leeft

U vraagt zich misschien af wat de mogelijkheden zijn om uw successie te regelen, zowel privé als professioneel. Heeft u er al bij stilgestaan dat successieplanning veel verder gaat dan louter ‘schenken’ en ‘goedkoop overdragen naar een volgende generatie’?

U weet dat we in Vlaanderen enorm hoge successierechten moeten betalen na het overlijden van een dierbare, dat is geen nieuws. Maar die hoge successierechten zijn slechts het topje van de ijsberg. Wist u dat u na het overlijden van uw partner vaak niet meer alleen en autonoom beslissingen kunt nemen? Beseft u dat u geen baas meer bent over het opgebouwde vermogen? U verliest een groot deel van de controle en dat is nog een veel groter probleem dan de hoge belastingen na een overlijden.

Begin daarom op tijd aan uw persoonlijke successieplan. Laat u in deze materie vooral goed adviseren en professioneel begeleiden. U kunt nu immers al veel zaken voorzien: zo blijven u en uw gezin verlost van de ‘successiemiserie’ na een eerste overlijden.